Warning: include(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92
Quin boig propòsit | Vida més enllà de la música comercial (i els reproductors privatius)
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Vida més enllà de la música comercial (i els reproductors privatius)

El pròxim divendres comença el festival Vinalopop a Elx. Un festival de música de dos dies de duració que fa poc ha tancat cartell amb Sidonie. Crec que serà la tercera vegada que els veuré en directe.

Hui he passejat per la web d’aquest grup de Barcelona per a veure com va el seu últim treball i m’he trobat una oferta irresistible: “Sólo por tiempo limitado! Apúntate a la lista de correo de SIDONIE y descarga gratis el MP3 de la canción “El Bosque”!“. Per a aquestes coses tinc dos comptes de correu electrònic. He donat el correu que només llig una vegada a la setmana i m’han regalat aquest tema en format mp3. No està mal, encara que m’agraden més les cançons del primer àlbum: Shell Kids (2003).

El correu electrònic on et confirmen la subscripció a la llista de correu inclou un enllaç a la pàgina de descarrega de la cançó Sidonie_ElBosque.mp3. M’ha cridat l’atenció que t’expliquen que pots fer després de descarregar-te l’àudio. No calia.

Un cop acabat, escolta i gaudeix en el teu reproductor preferit.

Utilitza iTunes ™ o qualsevol reproductor de música estàndard per gaudir de la teua música. La teua música també es poden reproduir en iPods ™ i altres reproductors de MP3.

(traducció de l’anglés)

I com a reproductor alternatiu al d’Apple proposen el Windows Media Player. Només cal veure la següent imatge.


Posats a proposar la utilització d’un reproductor, podem utilitzar el reproductor multimèdia banshee, que és el reproductor de música per defecte en Ubuntu 11.04, després de que aquesta distribució abandonara Rythmbox. Ja sabeu, un poc de programari lliure en la nostra vida.


I posats a proposar descàrregues, us recomane 4 cançons inèdites d’Antonia Font, disponibles a la seua web.

Sobre la música comercial, prefereix veure els directes dels grups que m’agraden que comprar els seus treballs. A més, encara que compre la seua música, aquesta no la puc utilitzar com a banda sonora d’alguns vídeos que realitze, ja que només tinc dret a escoltar-la en privat.

Posats a proposar música, la música lliure. No només ens permet utilitzar-la per a fer altres projectes, com pot ser un vídeo, sinó que fins i tot hi ha persones que ens regalen les fonts de les cançons que han fet per a que faces remescles. Per exemple, a la web de Brad Sucks pots descarregar-te els fitxers d’àudio de les seues cançons per a fer remescles.

En el fitxer de text, l’autor ens anima a remesclar aquests fitxers

Hola,

Aquí hi ha la font de la meua cançó Making Me Nervous, tallat en bucles el millor que vaig poder. Sentis lliure de fer el que vulgues amb això, …

(traducció de l’anglés)

Posats a proposar una aplicació per edició multipista d’àudio, podem provar Ardour, disponible en l’adaptació Música de LliureX 11.09.

I, si es que heu arribat al final de l’article, posats a fer una última proposta musical, us penje el VideoClip de la cançó “La Gent Normal” de Manel (versió de la cançó “Common People” de Pulp).

Si voleu posar el vídeo en classe, i no teniu una bona connexió a la xarxa Internet (que tot pot passar), podeu provar a descarregar-lo amb LliureX Flash Video Saver. Aquest és un programa per a guardar els vídeos en format Flash que s’estan visualitzant disponible en LliureX 11.09. Només és una proposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *