Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Ubuntu 10.04 versió netbook en Eee PC 1001PX

Quin portàtil menudet (netbook) he d’adquirir per a que tinga compatibilitat amb linux? En concret amb Ubuntu, que és el SO amb el que més estic familiaritzat.

Primer vaig visitar diversos comerços per a comprovar preus i observar que cap menudet a la venda té SO linux instal·lat. A continuació anem a Internet a comprobar compatibilitats i veig que la cosa potser estiga entre Acer i ASUS. Finalment em decidix per l’Eee PC 1001PX.

Després de la instal·lació de l’Ubuntu només detecte un problema. Quan connectes els auriculars no ix cap tipus de so. Aquest problema està detectat en Ubuntu (bug).

La solució del problema la vaig trobar mitjançant google, com sempre, i la reproduisc a continuació per si a algú li fa falta.

1. Deshabilitar Pulseaudio

– Editar l’arxiu /etc/pulse/client.conf

– Canviar la paraula “yes” per “no” en la línia “; autospawn = yes”

– Quedarà així: “autospawn = no”

– Matar el procés: $ sudo killall pulseaudio

2. Editar /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
– Inserir la següent línia: options snd-hda-intel model=lifebook

NOTA: Sembla que el micròfon tampoc funciona. Si el voleu utilitzar heu de canviar l’opció “lifebook” per “fujitsu”. Quedaria així: options snd-hda-intel model=fujitsu
3. Instal·lar gnome-alsamixer per a gestionar el so de l’ordinador menudet.
Fonts d’informació:
Actualitzat l’1 d’abril de 2011
– Problema dels auriculars solucionat amb la instal·lació d’Ubuntu 10.10. El micro no l’he provat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *