Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Transformar fitxers MOD a MPEG amb WinFF per a edició de vídeo

Les càmeres de vídeo JVC Everio amb disc dur enregistren les imatges en moviment en fitxers amb extensió .MOD. En realitat són fitxers de vídeo MPEG. En GNU/Linux es pot utilitzar directament un fitxer .MOD sense canviar l’extensió per .MPEG. En altres sistemes operatius és necessari canviar l’extensió per a que l’editor de vídeo corresponent reconega el fitxer.

Però el meu problema, que estava solucionat des del 2009 si haguera fet una cerca a la xarxa, és que quan enregistrava en format panoràmic, els fitxers generats no eren correctament reconeguts per l’editor de vídeo (OpenShot o Kdenlive) que els utilitzava com si estigueren en format 4:3. Per exemple, treballant amb fitxers .MOD d’un enregistrament panoràmic (16:9) vaig realitzar el següent vídeo.

Es pot comprovar com el format del vídeo és 4:3 i les imatges del vídeo, que s’havien enregistrat en 16:9, apareixen estirades verticalment.

Aquest problema es pot solucionar molt fàcilment fent una transformació prèvia amb l’aplicació WinFF, que és molt senzill d’utilitzar.

Seleccionem tots els fitxers que volem transformar.

Seleccionem els paràmetres del vídeo que volem obtenir i la carpeta de destí. Els que hi ha a la imatge de dalt funcionen prou bé. Per últim, fem clic al botó <<Converteix>>.

S’obre un Terminal que ens dona informació del progrés.

Podeu comprovar el resultat en el vídeo de l’anterior article. Les imatges que no estan fetes amb una càmera subjectiva s’han enregistrat amb la mateixa càmera JVC.

Referència: Making DVDs from JVC Everio MOD files using Ubuntu, WinFF, Avidemux, and DeVeDe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *