Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Sankoré en LliureX

En l’article anterior vaig parlar del programari lliure i de codi obert per a pissarra digital Sankoré. Aquesta aplicació la vaig descobrir de la mà del company Samuel. En aquesta entrada només volia afegir quin paquet s’ha de descarregar per a instal·lar Sankoré en LliureX.

——–

Està clar que LliureX és un projecte de la Generalitat Valenciana, la mateixa administració que continua retallant drets als docents de l’escola pública, la mateixa institució que mai troba el moment de destinar diners a reformes i ampliacions de centres educatius públics (ja estem a 2012 i res s’ha fet del projecte que enllace i va ser aprovat al 2009), el mateix organisme que si que té diners per a altres coses més elitistes. Però, a pesar de tot això, qui escriu aquest article continua recolzant la implantació de programari lliure a l’ensenyament al País Valencià independentment de les mobilitzacions en que participe per a defensar l’escola pública d’aquesta manca de recolzament per part de l’administració educativa.

——–

Al que anàvem. El paquet que s’ha d’instal·lar en LliureX 10.09 i 11.09 es troba en http://serge.coude.net/sankore/. Hem de descarregar el paquet per a Ubuntu 10.04: Paquet .deb de Sankoré 1.25.00 pour Ubuntu 10.04-2 Lucid 32 bits. Sempre que vulgam provar algun paquet en LliureX hem de descarregar la versió de 32 bits, encara que l’equip puga funcionar a 64 bits.

Una vegada descarregat, fem doble clic i l’instal·lem i voilà l’alternativa al Notebook i vàlida per a totes les pissarres digitals interactives.

3 thoughts on “Sankoré en LliureX

 1. Samuel Soriano (@sasogu) says:

  Estic utilitzant-lo a diari en l’aula i és molt potent, guarda les sessions automàticament del que fas en la pissarra. No és tant intuïtiu i senzill com m’agradaria però és qüestió d’acostumar-se a la forma de treball de Sankoré. Una gran noticia per al mon lliure sens dubte, personalment feia temps que esperava algo així.

  Respon
 2. Beatriz says:

  Hola, tinc instal.lat Sankoré en un ordinador amb Lliurex. Si el pose en mode escriptori perquè vull escriure en un altre document, la pantalla es posa negra. Açò no passa en un ordinador amb Windows.
  ¿Saps com puc solucionar açò?
  Gràcies

  Respon
  1. Daniel Turienzo Nieto says:

   Hola Beatriz, no puc ajudar-te amb eixe problema. Fa temps que no utilitze pissarra digital. Però si que puc indicar-te dos llocs on fer la pregunta. Segur que trobes algú que et puga ajudar.
   – Fòrum oficial de LliureX: http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/forums (has de ser docent de la Conselleria per a poder participar)
   – Fòrum no oficial de LliureX en Edutictac: http://edutictac.es/moodle/mod/forum/view.php?id=101 (requereix registre previ)
   Et recomane aquesta senzilla guia per a informar del problema: http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/informa

   Espere que en aquests fòrums trobes la solució al problema.

   Salutacions.

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *