Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Ordinador personal nou

Aprofitant que la targeta gràfica de l’ordinador s’ha cremat, i això ha afectat a la placa base, m’he fet un nou ordinador. He aprofitat algunes peces de l’anterior, també la caixa. Això fa que no tinga aparença de nou, però per dins ha millorat prou.

L’incendi d’un dels components electrònics de la targeta gràfica va ocórrer abans de vacances de nadal. La pantalla va deixar de funcionar i només va quedar una forta olor a cremat que va durar uns quants dies.

Quan va arribar el nou equip, a començament de l’any, vaig decidir abandonar la dualitat de sistemes operatius que suportava l’antiga màquina per a llançar-me als sistemes operatius linux. Eixa és la raó del títol del bloc. Confie en que no siga un boig propòsit això d’abandonar el sistema operatiu propietari més popular i la resta de programari que hem d’instal·lar per a fer coses amb l’ordinador.

De moment va guanyant la batalla linux. Instal·lar dos distribucions diferents (i el programari que inclouen), deixar una partició per a provar altres distribucions, fer les actualitzacions de seguretat corresponents i instal·lar el controlador de la targeta gràfica va suposar unes tres hores. No ho vaig cronometrar, perquè mentre que es du a terme cada instal·lació o actualització estava fent altres coses. L’altre sistema operatiu que he utilitzat preferentment fins ara l’instal·lat l’any passat unes 20 voltes per a alliberar ordinadors del treball de la lentitud i les fallades que van provocar programari malintencionat (virus i demés) i cada instal·lació del sistema, controladors de tots els components, actualitzacions interminables i programari m’ha suposat un mínim de 6 hores. I a més alguns d’eixos equips ja estan per a tornar a reinstal·lar el sistema… maleits virus.

Bé, com que en aquest bloc pense contar-vos les aventures, incidències i avantatges de les tecnologies lliures, entre altres temes, intentaré aparcar qualsevol referència al vell sistema operatiu que he fet servir i us deixe amb una fotografia del gestor d’engegada múltiple (GRUB) del meu ordinador. Pròximament us contaré perquè he triat Ubuntu i Lliurex com a sistemes operatius, perquè he deixat un espai al disc dur per a provar altres distribucions i algunes qüestions tècniques que he anat aprenent de la xarxa Internet per si a algú li serveix per a donar el salt a aquest boig propòsit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *