Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

No a les retallades en els serveis públics – No a les retallades en educació – Depuració de responsabilitats en el Consell

El passat 10 de gener es va publicar al DOCV el DECRET LLEI 1/2012, de 5 gener, del Consell, de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana.

L’inici del preàmbul que no té desperdici:

La necessitat de reduir l’actual nivell de dèficit públic de la Generalitat, derivat de l’evolució de la crisi econòmica que afecta el conjunt de l’Estat, exigix adoptar mesures extraordinàries i urgents a la Comunitat Valenciana.

Ara resulta que a l’inici del 2012 estem en una crisi econòmica que exigeix mesures a adoptar, mentre al llarg de molts anys ha regnat el desgavell (llegiu la història recent d’aquesta situació al País Valencià en aquest enllaç al reportatge de elpais.com).

Els nostres dirigents, els mateixos que han dilapidat els diners de tots/es fan “una aposta responsable per assegurar i consolidar el resultat pressupostari de la Generalitat entorn de dos eixos fonamentals”. El primer:

a) En matèria de gastos, els ajustos vénen referits al capítol I, «Gastos de personal”, i estos es caracteritzen pel seu caràcter excepcional i vigència temporal limitada.

Si, heu llegit bé, a retallar els drets laborals dels treballadors públics li anomenen “una aposta responsable”. Jo diria que amb els nostres drets apliquen un pegat als pressupostos autonòmics.

pegat

m 1 1 Tros de tela, de paper, de cuir, etc., que, per mitjà d’un aglutinant, hom enganxa sobre una cosa.

2 fig Cosa sobreposada, com enganxada, a una altra i que no s’hi adiu, no hi lliga.

(en diccionari.cat)

I dubte molt que aquesta mesura tinga “vigència temporal limitada”. Els pegats de la roba sempre es queden fins que ens desfem de la peça. Per això, des de la publicació d’aquest decret de mesures urgents, o millor dit, decret de retallades, hem d’organitzar les nostres mesures per a que el retiren. Si, ara que ens toquen la butxaca, però també toquen els drets del personal públic que està de baixa per una malaltia, també toquen els drets del personal interí al que acomiadaran a dia 31 de juny (diran: “gràcies pel teu treball, però no se si saps que a juliol no hi ha alumnat”).

Que estem fent als centres educatius? Ens estem reunint per a decidir quines mesures organitzem per a que qui signa el decret el retire. De moment, ja estem en una primera fase de denúncia pública de la situació actual. Però, segons he llegit a aquesta notícia, ens queden pocs dies (això espere, de veres) per a denunciar la impossibilitat de comprar gasoli per a calefacció. Sembla que faran l’ingrés en concepte de despeses de funcionament del segon quadrimestre de 2010 aquesta setmana. No sabem d’on trauran els diners per a fer la transferència. Però no els interessa que l’assistència als centres escolars a baixes temperatures (#fabratenimfred) mobilitze a pares/mares i alumnat. Si tenim en compte els deutes que s’estan acumulant i que quan passe el fred no hi hauran més ingressos, és molt possible que acabem el curs fent classes orals a obscures, activitats orals  i controls orals. Cap problema per al Consell.

Algunes denuncies en premsa, blocs i pàgines web:

No a les retallades als serveis públics! – Fotografia de la concentració i deute de la Conselleria a la web del centre.

– Lluita pel dret a un ensenyament digne! – Denuncia d’uns grups d’alumnat en actuable.es.

– ¡Basta ya de recortes! – Fotografia de la concentració i publicació del manifest en la pàgina web del centre.

– Las aulas dicen basta al Consell – Notícia en levante-emv.com

– Un instituto de Alicante, sin luz por no pagar la factura – Notícia en levante-emv.com

Resistirem

i farem una cridada a l’acció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *