Warning: include(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92
Quin boig propòsit | Muntatge d’un conte amb Jokosher
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Muntatge d’un conte amb Jokosher

En una article anterior feia referència a una activitat que es pot realitzar a l’aula amb l’editor de so digital Audacity, Muntatge d’un conte amb efectes i música de fons, a partir del material del curs “Edició del so digital amb l’Audacity. Aplicacions didàctiques”.

Fa poc he actualitzat el netbook a la versió 10.10 d’Ubuntu per a portàtils menudets i en les pantalles d’informació que apareixen en la instal·lació es recomana el programa d’edició de so Jokosher. Així que, com faig amb la majoria de programari lliure d’edició de vídeo i de so, he decidit provar-lo realitzant el muntatge del conte “La vella i els lladres”.

La realització del muntatge amb aquest programa ha sigut molt satisfactòria. No s’equivoquen els autors de l’aplicació quan afirmen el següent a la pàgina web del projecte.

Jokosher és un estudi multi-pista senzill però potent. Amb ell podeu crear i gravar música, podcasts i més, tot des d’un entorn integrat senzill.

(Traduït de l’anglés)

Si el comparem amb Audacity, Jokosher guanya de lluny per la seua senzillesa. Per aquest motiu, és una aplicació que haurem de seguir molt a prop per a la realització de muntatges d’àudio.

A continuació podem veure les tres pistes que hem utilitzat per al muntatge del conte. La primera pista conté la narració on s’han inserit uns espais de silenci per a afegir els efectes de foc i rialles que podem trobar a la tercera pista. La segona pista conté la música de fons, a la que li hem aplicat uns punts d’esvaïment per a que no interferisca amb la narració.

l

Interfície de Jokosher

Seguidament tenim dos detalls del muntatge del conte.

En la primera imatge podem veure com coincideix el silenci de la narració amb l’efecte del soroll del foc.

 

A la segona imatge podem veure l’esvaïment de la música abans del començament de la narració.

I ací tenim el resultat del muntatge (actualitzat el 31 de març de 2011):

???

Jokosher s’instal·la fàcilment en LliureX 10.09 i Ubuntu 10.04 des del Centre de programari de l’Ubuntu.

Actualitzat l’1 d’abril de 2011

Tutorial Jokosher

2 Responses to Muntatge d’un conte amb Jokosher

 1. inclusa says:

  Moltes gràcies pel post.

  Sembla molt usable. Tot i que el vaig conèixer ja fa molt de temps no havia caigut per tal d’utilitzar-lo. Sembla que ha arribat el moment de provar la seua usabilitat.

  • Crec que per a una edició bàsica (retallar/eliminar/moure) multipistes amb diferents arxius d’àudio és molt més senzill d’utilitzar que Audacity.
   No he provat a enregistrar veu, però imagine que no hi haurà cap problema.
   La culpa de trobar-me Jokosher és que vaig perdre la partició de linux del portàtil menudet, encara no se com, i he hagut de tornar-la a instal·lar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *