Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Lliurex 9.09 en VirtualBox

Comentava en el primer article d’aquest bloc que havia instal·lat dues distribucions GNU/Linux a l’ordinador. Dons bé, o no ho vaig fer bé o hi ha algun requisit que s’escapa dels meus coneixements (que us puc avançar que són pocs en matèria d’informàtica). El fet és que he hagut de reinstal·lar dues voltes els sistemes operatius. He tingut sort de tenir totes les dades arxivades en una partició que he deixat intacta en ambdues instal·lacions.

No se si el problema va ser alguna actualització de Lliurex que va afectar al GRUB, o una mala disposició de les distribucions al disc dur (Lliurex ocupava la primera partició). Però el cas és que la segona volta que el sistema va deixar de funcionar i anava a provar de canviar l’ordre de les distribucions en el disc dur, vaig realitzar una última recerca a la xarxa Internet i vaig trobar-me amb l’aplicació VirtualBox, que ja coneixia d’un curs de formació. Així que es va il·luminar l’habitació de treball i vaig decidir instal·lar només Ubuntu 9.10.

Quan el sistema ja estava operatiu vaig instal·lar l’aplicació VirtualBox per a crear una màquina virtual on instal·laria Lliurex.

De moment tot funciona correctament. Tinc un equip que funciona amb Ubuntu i dins d’aquest sistema puc fer funcionar Lliurex. A més a més, si algun dia vull provar una altra distribució, puc crear una altra màquina virtual.

Us deixe uns enllaços per si necessiteu instal·lar lliurex o alguna altra distribució amb VirtualBox:

Tutorial d’instal·lació de Lliurex amb VirtualBox

Manual d’usuari de VirtualBox

Actualitzat l’1 d’abril de 2011

Tutorial LliureX en VirtualBox en Wikimanuals

2 thoughts on “Lliurex 9.09 en VirtualBox

 1. emillan says:

  Escolta, he descobert el teu blog, molt interessant la veritat. Has provat a instal·lar-te el servidor d’aula i el client d’aula en VirtualBox?

  A mi em va lentíssim, sobretot el servidor, no sé per què, tarda molt a arrancar el sistema.

  Era per si t’havia passat també.

  Salut.

  Respon
  1. Daniel Turienzo says:

   Moltes Gràcies per la valoració, Eduardo,
   Tinc instal·lat el servidor i funciona bé, l’únic que es carrega amb la mateixa lentitud que a l’aula d’informàtica. La sort que tenim és que podem llegir el correu mentre arranca el sistema. No se si instal·laré un client, perquè només volia comprovar algunes coses amb el servidor.
   Salutacions.

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *