Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Instal·lació del lector de DNIe en Ubuntu 9.10

Com que s’acosta l’època en la que hem de fer la declaració de la renda he anat la pàgina del DNI electrònic per a revisar si havien penjat el mòdul criptogràfic per a Ubuntu Karmic Koala. I si que hi és.

Així que he seguit les instruccions que vaig penjar en una entrada anterior per a posar en marxa el lector del DNIe. Només per aquesta utilitat paga la pena escriure instruccions a un bloc.

Resultat: NO FUNCIONA. El mòdul DNIe PKCS#11 no detecta que hi ha un DNIe inserit.

SOLUCIÓ:

1. Desinstal·lar els paquets libopensc, opensc i opensc-dnie.

2. Instal·lar la versió per a Jaunty Jackalope dels paquets libopensc, opensc i opensc-dnie (per a sistemes de 64 bits: libopensc2_0.11.7-7_amd64.deb, opensc_0.11.7-7_amd64.deb i opensc-dnie_1.4.6-2_amd64.deb) que hi ha a la web del DNIe (opensc-dnie-1.4.6) seguint les instruccions: Manual de Instalación y Configuración de OpenSC-DNIe versión 3.2.

3. Després de la instal·lació hem de seleccionar el paquet opensc en el Synaptic i anar al menú <<Paquet>> i marcar l’opció <<Bloca la versió>>. I fer el mateix amb el paquet libopensc. D’aquesta manera evitem que el sistema actualitze eixos paquets i el DNIe deixe de funcionar.

Podem comprovar que funciona en aquesta pàgina. El resultat serà similar a:

Després de provar el DNIe en les pàgines que tenen aquest mitjà de certificació només tinc problemes amb la pàgina de l’entitat bancària que em va obsequiar amb el lector…solució?

1 thought on “Instal·lació del lector de DNIe en Ubuntu 9.10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *