Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Esdeveniments, guingueta i retransmissions en directe per Internet (revisió)

Guingueta per a retransmissió en directe

Hui m’han recordat la frase d’Alex de la Iglesia pronunciada en el discurs dels Goya: “Intenet no es el futuro, como algunos creen. Internet es el presente.” on aquest deixa caure que la salvació del cine es troba en Internet (o això vaig entendre jo). Això ha fet que em pose davant de l’ordinador per a fer una revisió de l’últim esdeveniment relacionat amb l’ensenyament en el que vaig participar i el primer en que vaig ajudar a la seua retransmissió per Internet.

En anteriors jornades vaig enregistrar en vídeo les ponències, i després les vaig editar per a fer un DVD. Eixos suports de plàstic i alumini romandran oblidats en algun calaix o en alguna prestatgeria i, amb ells, recursos que podrien consultar i utilitzar, experiències, idees, propostes, … Això és el passat. En el present hem d’aprofitar-nos de la xarxa Internet per a difondre allò que es diu i s’exposa en un esdeveniment, sempre que aquest siga de qualitat, és clar.

L’únic que hem de fer és disposar d’una connexió a Internet i muntar la guingueta. D’aquesta manera podrem retransmetre les ponències i després deixar-les en la xarxa per al seu posterior visionat sota demanda.

El principal avantatge de la retransmissió en directe i posterior oferiment sota demanda és que evitem les hores d’edició del material enregistrat per a aconseguir que entre en un DVD. Però aquest és l’inconvenient. L’edició de vídeo permet extrauré els millor moments d’una ponència i fer un vídeo de curta duració que serà més atractiu de visionar com en el següent exemple d’una ponència de 45 minuts reduïda a 9 minuts de duració: Proyectos de Tecnología con lectores de pantalla con lenguaje Logo.

Com indica el títol, això és una revisió, així que us deixe amb alguns enllaços referents a la promoció, retransmissió i difusió d’esdeveniments educatius.

Per a la promoció de l’esdeveniment: IX Jornades d’Innovació Educativa del Cefire d’Elx fet amb Glogster.

Per a muntar el vostre propi sistema per a retransmetre en directe les ponències: Retransmissió en directe en els Wikimanuals de la Comunitat Educativa TICTAC.

Per a la difusió en directe de l’esdeveniment podeu fer una web senzilla com aquesta: IX Jornades d’Innovació Educativa del Cefire d’Elx.

I per a la difusió posterior podem directament enllaçar els vídeos en el bloc de l’organitzador: VII Jornades de Novadors o fer una web més completa: Tras la charla de @jordi_a en CEP Granada feta per Diego G. (@diegogg) amb l’eina gratuïta Wix.

I si volem més dolç, li podem afegir més sucre. Promoció i difusió en una mateixa web: I Jornada Interanual Novadors & Twitters feta per Francesc Llorens.

Per a acabar l’article no podia faltar un vídeo: una bona forma de finalitzar unes jornades.

1 thought on “Esdeveniments, guingueta i retransmissions en directe per Internet (revisió)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *