Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Edició de vídeo amb OpenShot

Després de més de dos anys fent edició de vídeo amb Kdenlive, estic a punt de passar-me a OpenShot. El motiu és la gran quantitat de problemes que he hagut de solucionar per a que l’aplicació Kdenlive em funcione correctament en Ubuntu i LliureX. En principi, en projecte de l’editor de vídeo Kdenlive, que va per la versió 0.7.8, porta més temps en la xarxa i té opcions molt bones per a editar vídeo de manera semiprofessional. Però, com ja he dit, les fallades del programa en els sistemes operatius que he utilitzat han sigut moltes i molt variades. Així que vaig a començar a utilitzar OpenShot per a realitzar edició de vídeo. A veure que tal funciona.

OpenShot és pot instal·lar directament en Ubuntu 10.04 LTS (i LliureX 10.09) des de “Aplicacions > Centre de programari de l’Ubuntu“. Però si el que volem és l’última versió del programa, que actualment és la 1.3.0, hem de introduir en el Terminal (Aplicacions > Accessoris > Terminal) les següents ordres:

sudo add-apt-repository ppa:jonoomph/openshot-edge
sudo apt-get update
sudo apt-get install openshot openshot-doc

Amb la primera ordre, afegim el dipòsit de la aplicació a les fonts de programari de l’Ubuntu. Amb la segona, actualitzem la informació que té el sistema sobre els paquets disponibles per a instal·lar. I amb la tercera ordre, instal·lem l’OpenShot en el nostre sistema operatiu.

A partir d’aquest moment podrem trobar el programa en: Aplicacions > So i Vídeo > OpenShot Video Editor. I cada vegada que els desenvolupadors l’actualitzen, estarem en disposició d’aplicar-la de la mateixa manera que actualitzem la resta del programari de l’Ubuntu.

Manual i comunitat d’usuaris

OpenShot és molt intuïtiu, i els que ja hem fet servir diverses aplicacions d’edició de vídeo no necessitem manual per a utilitzar-lo, ja que es molt paregut a la resta. Si aquest no és el teu cas, pots seguir el següent manual: Manual de OpenShot Video Editor – v1.2.0

Si tens dubtes o problemes, disposes d’una comunitat d’usuaris en: Openshot Users.

Aplicació a l’aula

L’alumnat del PQPI ha realitzat un glog, amb l’eina glogster, sobre alguna de les seues aficions. D’aquesta manera, ja saben utilitzar aquesta aplicació web 2.0. Ara han d’enregistrar vídeos i fer fotografies per a realitzar un glog per parelles sobre:

– Operacions que realitzen en el taller de perruqueria i estètica dins dels mòduls de perruqueria i estètica.

– Barreres arquitectòniques del centre (en tenim unes quantes).

– Neteja (o absència d’aquesta) en el centre després dels patis.

– Deficiències en els edificicis, pistes, … (desperfectes per antiguitat, …) No se si a algú se li ocorrerà fer un vídeo de les dues aules prefabricades provisionals que encara es mantenen en peu en espera de les obres d’ampliació i remodelació de l’Institut.

Per a acabar, un vídeo-clip

Ja que estem parlant d’edició de vídeo i per a no quedar-nos amb el mal sabor de boca de deficiències educatives estructurals, posarem un vídeo de Chico Ocaña, del tema Mentiras de verdad del seu àlbum Canciones de mesa camilla.

Potser el pròxim viatge escolar que fem amb l’alumnat ens portem una titella per a fer un vídeo de l’activitat tant divertit com aquest.

Actualitzat l’1 d’abril de 2011

Tutorial d’OpenShot

6 thoughts on “Edició de vídeo amb OpenShot

  1. Daniel Turienzo says:

   Aquesta és una molt bona notícia. Kino es queda limitat per a utilitzar en edició i Kdenlive dona molts problemes. Confiem que les proves vagen bé. Algú ha provat a instal·lar-lo al model d’aula de la versió 10.09?

   Respon
 1. Daniel Turienzo says:

  Jo començaré a utilitzar-lo a l’aula la pròxima setmana. Esperem que funcione correctament en LliureX. De moment l’he utilitzat en Ubuntu.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *