Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Divendres entre pantalles (3/3)

Tercera tasca del divendres completada el dissabte. Ja tinc l’última pantalla preparada. S’ha acabat la instal·lació del DVD Live en la màquina virtual, i ja té nom: LliureX+Kdenlive 10.03. Si, és un nom prou evident i senzill, però és que el contingut del DVD no té més. Hi ha un LliureX actualitzat a dia 26 de març de l’any 2010 i dins de LliureX està instal·lada l’aplicació Kdenlive d’edició de vídeo i DeVeDe de creació de DVD de vídeo.

Que estrany és això de les màquines virtuals… un sistema operatiu dins d’un altre.

2 thoughts on “Divendres entre pantalles (3/3)

 1. Javi says:

  Hola, buscant per la xarxa he trobat el blog, molt interesant. Sóc mestre de formació professional d’Imatge i so i estic introduïm-me al programari lliure per a l’edició video. Encara estic molt peix als sistemes operatius lliures i els seus programes. Baix trobar el Kdenlive i es un programa molt paregut a un altre que ens diu Vegas de Sony i estic interessat en aprendre’l.
  Em baix baixar el kdenlive per a instal·lar-ho en un USB però no trobe la manera de descomprimir l’arxiu.img al USB. Hi ha alguna ferramenta per fer-ho que no siga el WinRarWriter, no em funciona perquè no troba cap usb a l’ordinador.

  Gracies pel teu temps

  Respon
  1. Daniel Turienzo says:

   Hola Javi,
   Jo vaig fer un Live-USB amb Ubuntu. En Windows no se com es fa. Prova d’enregistrar la imatge del Debian Live DVD en un DVD. En l’ordinador que arranques el DVD Live pots inserir una memòria USB amb vídeos per a provar el programa i pots guardar els vídeos creats i els projectes en la mateixa memòria.
   Una altra opció: si pots accedir a algun ordinador amb LliureX al teu centre de treball, pots fer servir l’eina “Creador de discos d’arrancada USB” (Sistema > Administració > Creador de discos d’arrancada USB) per a crear el Debian Live-USB.
   No he provat l’aplicació Vegas, però Kdenlive funciona de manera similar a Pinnacle Studio.
   Gràcies per la pregunta.

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *