Warning: include(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92
Quin boig propòsit | Consultes previes del curs d’edició de vídeo com a recurs docent
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Consultes previes del curs d’edició de vídeo com a recurs docent

Com ja vaig comentar en un article anterior, en la formació dels docents en alguna eina TIC s’hauria d’utilitzar programari lliure. Respecte a l’edició de vídeo vaig apuntar les següents consideracions prèvies.

1. Que el programa siga lliure. (com ja he dit anteriorment)

2. Que el programa siga multiplataforma.

3. Que el programa estiga traduït a les llengües oficials del territori on es realitze el curs.

4. Que el programa siga l’editor de vídeo per defecte de la distribució linux educativa del teu territori.

5. Que tinga un bon suport (manuals d’ajuda, fòrums, …).

6. Que siga fàcil d’usar i complisca els objectius per als quals fem servir aquesta eina.

En l’actualitat no hi ha cap editor de vídeo multiplataforma, és a dir, no podem complir la segona consideració. Haurem d’esperar el desenvolupament de VideoLAN Movie Creator.

Això suposa la utilització d’un sistema operatiu GNU/Linux per al procés d’edició digital de vídeo. Però, estem preparats per a fer-ho?

Per a comprovar si els participants del curs utilitzen aquest tipus de SO vaig fer la següent pregunta: “Has utilitzat algun sistema operatiu Linux (Lliurex, Ubuntu, Debian, …)?” i a continuació tenim el resultat.

Només el professor del curs, el mateix que escriu aquest article, utilitza sempre (sempre que pot) LliureX al treball o Ubuntu en casa. Si llevem la meua contestació tenim que un 75% dels docents que participen en el curs no han utilitzat GNU/Linux o només l’han fet servir alguna vegada. I això que el projecte LliureX ja porta uns 6 anys en marxa.

Aquest resultat indica que, en general, no estem preparats per a utilitzar programari lliure que només pot ser utilitzat en GNU/Linux. I aporta una dificultat més a la participació en aquest curs. Aquells que mai han fet servir LliureX hauran d’aprendre un mínim sobre aquest sistema operatiu: on es guarden els fitxers, com es llança el navegador web, com desmunte una memòria USB, … A més d’aprendre a utilitzar un editor de vídeo, pensar com podem utilitzar-lo a l’aula com a recurs, aprendre a pujar vídeo a la Internet, … que no és poc.

Esperem que, a més de que 7 persones contesten a una enquesta similar que han utilitzat alguna vegada Linux, la resta es desplacen cap a les barres de la dreta. Crec que és un bon camí.

L’altra pregunta que he plantejat és la següent: “Has utilitzat algun programa d’edició de vídeo? Si has fet servir més d’un programa marca el que més t’ha agradat.” I els resultats a continuació.

Si llevem la meua contestació, un 35% dels enquestats no han utilitzat cap programa i només un 15% ha utilitzat un programa lliure (Avidemux i Virtual Dub).

Confie que els objectius del curs es complisquen i que la dificultat afegida en la utilització d’un sistema operatiu al que no estem acostumats siga contrarestada per la utilització de l’edició de vídeo com un recurs docent més a les aules.

Si voleu saber més sobre possibles utilitzacions del vídeo a l’aula podeu pegar una ullada a la següent presentació de Xavier Costa o podeu visitar una versió més recent anomenada Que puc fer amb vídeo a l’escola? en Calaméo (ho sent, però no he pogut inserir-la en l’article)

Si us interessa començar amb l’edició de vídeo com a recurs docent podeu visitar una versió del curs en wikimanuals.

I per últim, teniu la oportunitat de participar en les mateixes enquestes.

2 Responses to Consultes previes del curs d’edició de vídeo com a recurs docent

  1. Pingback: Resultats de les consultes sobre l’ús de LliureX i OpenShot « Quin boig propòsit

  2. Pingback: Quin boig propòsit | Consulta prèvia del curs Creació i edició de vídeo amb LliureX i ferramentes web com a recurs docent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *