Warning: include(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(): Failed opening '/home/ojkupzky/public_html/quinboigproposit/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92
Quin boig propòsit | Construcció d’uns commandaments arcade
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Construcció d’uns commandaments arcade

Com molts sabem, hi ha un emulador per jugar a jocs arcades a l’ordinador. Aquells jocs de les màquines dels recreatius. Molts de nosaltres hem passat hores i més hores jugant al Tetris, Ghosts’n Goblings, Nemesis, Out Run, … i ara podem tornar a fer-ho amb ajuda de l’ordinador, i sense monedes de cinc duros.

Per | DEM | sota llicència CC BY-NC-ND 2.0

L’únic que hem de fer és instal·lar l’emulador de jocs arcade i fer una cerca de jocs per la xarxa. Hem de trobar els fitxers ROM de cada u dels jocs que volem jugar. En LliureX podem trobar l’emulador MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) en els repositòris d’Ubuntu 10.04. Els paquets que hem d’instal·lar són: sdlmame, sdlmame-tools i gmameui.

Però, quan ens enfrontem als jocs davant d’un teclat, l’experiència no és molt gratificant. Així que, ja que estem recordant els 80, per què no fer-ho en condicions? Per a millorar l’experiència de joc i acostar-nos a les màquines dels recreatius podem comprar-nos un Joypad o construir-nos el nostre.

He triat la segona opció, que dedicarà més temps, però amb la que ja he aprés algunes coses, com per exemple, el funcionament d’un teclat de membrana.

Què vaig a utilitzar per a construir un controlador Joypad?

1.- Uns botons i un joystick. Hi ha unes quantes tendes a Internet on podem adquirir-los. Vaig triar Arcade Outlet i ja tinc la compra en casa.

2.- Un teclat USB. La targeta del teclat serveix d’interfície entre els 4 microinterruptors del joystick i els microinterruptors de cada botó i l’ordinador. Utilitze un teclat USB perquè l’ordinador reconeix diversos teclats al mateix temps. Ho necessite perquè vaig a construir un parell de comandaments independents, un per a cada jugador. Ja he provat a jugar amb dos teclats i funciona.

Per stanleykost sota llicència CC BY-NC-SA 2.0

3.- Un poc de fusta. Amb la fusta farem el tauler on disposarem els botons i el joystick.

4.- Algunes ferramentes (soldador, serra de calar, trepant de columna amb broca de 28mm, …) i alguns materials (estany, connectors tipus fast-on de 4,8mm, cables de colors, …).

Podeu trobar molta informació a la xarxa per a fer un controlador d’aquest tipus. Un bon lloc per a començar és aquest: Creating your own MAME Arcade Controllers.

Espere aconseguir un resultat paregut a aquest comandament comercial. Així que, aquesta setmana comence a soldar cables.

Per twilsie sota llicència CC BY-NC-ND 2.0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *