Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/quinboigproposit.edutictac.es/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Configuració d’impressora mitjançant un servidor d’impressió

Ja he comentat abans que fer servir linux com a sistema operatiu planteja alguns problemes… però sempre hi ha solució, sobretot si s’utilitzen les paraules adients al cercador d’Internet. El problema d’aquests dos dies ha sigut la configuració del sistema per a imprimir mitjançant un servidor d’impressió. En la caixa del servidor d’impressió (TP-LINK TL-PS110U) indica que és compatible amb sistemes UNIX/Linux, però no hi ha cap explicació de com fer-lo servir per al meu Ubuntu 9.10. En el manual, a l’apartat UNIX, només explica com instal·lar-lo en tres sistemes operatius. Així que a continuació us contaré com he aconseguit imprimir a través d’eixe maquinari (també ho he aconseguit en Lliurex 9.09).

1. Anem a Sistema>Administració>Impressió i fem clic a Nou.

L’aplicació intenta cercar una impressora. Que en el meu cas no troba.

2. A continuació, seleccione, a l’apartat Dispositiu, AppSocket/HP JetDirect i en ubicació indique la IP del servidor d’impressió i deixe el port 9100, que apareix per defecte.

3. L’últim pas és seleccionar la nostra impressora per fabricant i model. I ja està.

Si anem a propietats de la impressora veurem que està llesta per a imprimir. I si imprimim una pàgina de prova podem comprovar que tot funciona correctament… excepte el color blau que s’ha acabat, però això és soluciona adquirint un altre cartutx de tinta de color.

Després de navegar per la xarxa he trobat l’ajuda ací. A l’apartat Ubuntu using HP JetDirect and CUPS“.

I per què un servidor d’impressió? Al connectar la impressora a la xarxa, mitjançant aquest aparell, la impressió des d’un equip allunyat a la impressora no necessita que hi haja un altre engegat que done el servei d’impressió. I és prou econòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *